Ala' Floyd

Lördag. kväll. 18 februari, tillbringar jag och far med en liten tribute to pink floyd! vi diskade och strök skjortor i takt med Dark side of the moon och jag måste erkänna att de är väldigt inspirerande. Min far medade dock att det var en synd att kalla dem musik utan det var mer kultur! Pink Floyd är alltså Fars självklara favorit och globen -86 med mor var konserten han såg. Måste erkänna att jag är lite smått avundsjuk. Även om det inte är vad jag vanligtvis lyssnar på. Är fruktansvärt sugen på att skaffa en LP-spelare och börja lyssna på gammla som nya Long Play skivor som det så fint heter. skall snacka ihop mig med far och eniro sklart för att hitta något fint!

favoriten

twitpic

3/4 av syskonskaran på en Sri Lankesisk elefant.

Dom kom "hem" från bergen i förrgår. Där har de, förutom att ha badat i vattenfall och åkt på elefanter, besökt massa olika ställen som exempelvis tempel, ananasplantager och teodlingar (ni som följt med vet att Ida är världens tenarkoman). Sen har hon varit ute med en katamaran, fått pedikyr, varit till en skräddare som sytt världens fulaste (som hon uttryckte det) klänning till henne och ätit massvis med frukter. Allt det här flängandet har fört med sig feta bilturer.
Om jag minns rätt så har dom återigen satt sig i bilen för att styra kosan söderut mot kritvita stränder och turkosa hav! 
Hon hälsar att hon kommer att vara back on track om ungefär en vecka. :)
/ Sean

the luminary ones

Saknar dig fimpus!
/ S

Bikini #1

I kontrast till förra inlägget överlämnar jag nu ett kapitalistiskt inlägg. Letar nämligen efter den perfekta bikinin till sommaren! Hade gärna önskat mig någon med en cool skärning, en enkel och så en svart. som detta:

vikarierar

Tjena dudes, Sean här!
Ida bad mig att gästblogga någon gång eftersom inte hon har någon tillgång till internet på Sri Lanka. Så nu får ni stå ut med mig ett par gånger. ;)
Har fått dagliga rapporter därifrån om vad som sker. Hon ska bl.a ha varit på marknad, ätit ladyfingers, blivit uppraggad på stranden, bränt sig i den 32 gradiga hettan, frusit inomhus pga en för kraftfull A/C. 

Imorgon ska hon upp till bergen i några dagar för att åka på elefanter och bada i vattenfall. Låter riktigt fett i mina öron! Ja, hon har ju själv beskrivit stället som ett paradis. :)
Vi får hoppas att hon fotograferar tills minneskortet säger ifrån! Stay tuned.
För att få den rätta feelingen, en googlebild på Colombo

Halvfullt eller Halvtomt

En sak som ofta slår mig när jag är ute och reser är hur otroligt bortskämda vi är! Jag tänker på de stackars barnen i indien som knappt har mat för dagen, tak över huvudet eller tillgång till rent vatten! Och här sitter jag och tycker synd om dem, kanske ger jag dem en slant eller två men när jag kommer hem är det som bortblåst! Jag kommer inte ihåg hur illa de tfaktiskt kan vara utan istället smäller jag min telefon i golvet och skriker när den är lite trög, då existerar inte ens tanken att det finns någon som har det sämre än mig, med en ännu trögare telefon eller ännu sämre möjligheter! men åandra sidan är en av mian högsta drömmar att volentär arbeta och min familj och jag ger 48 euro per månad åt UNICEF. Om Hela sverige skulle ge en euro till Unicef så skulle i praktiken 75000 barn i nepal kunna gå i skola ett år! och det bara i sverige. Vi kan alla hjälpa till, dra vårt strå till stacken, och nu drar jag mitt!
några lyckligt lottade barn i tanzania..

Just am.

Bara är på stränderna i sri lankas härliga tropiska hetta, förhoppnignsvis. Dricker färgglada paraplydirnkar och sover i solen. Spelar volleyboll med syskonen och tennis med snygga amerikanska turister, förhoppniognsvis som sagt. Mina planer för resan är storslagna och går ut på att solasolasolasola för att bli toppen brun i den 32 gradiga värmen. Nu mina vänner skall jag gå och äta pinfärsk mango och dricka lite lassi innan jag beger mig mot solstolen igen. Med värme♥

från ett soligt terrass häng!

Något opublicerat.

Skrev ett inlägg den sextonde februari som inte publicerades, passar därför på att publicera det nu istället och förhoppnignsvis funkar det!
Bytes annons,
Sökes: 126 film, canon 5d mark II till drömpris, rikedom, makt, ära, fred, Buffalos, en artonårings möjligheter, takvåning på manhattan, vindsvåning på bakers street, Biljetter till en R&F konsert, sommar och sol, den perfekte mannen.
Erbjuds: En svettig gammal socka, några ruttna cashew nötter, en tom plånbok från PrimArk med värde 2£, en olycklig värld, vinter.
Ironi i all ära men om någon vill byta så snälla kontakta mig! mina dagar består av cravings och cravings! ♪Blir alldrig nöjd, alldrig nöjd♪... Lite av detta skulle kunna bli mitt iallafall. Även om jag kanske inte behöver allt, men lite kärlek, lite makt och lite pengar skulle inte sitta helt fel!Tack
Och grattis Siri som fyller Sexton idag! (detta blev dock något i efterskott eftersom inläget vägrade publiceras! förlåt) Hon är så fin och snäll och sött och trevlig på alla vis ocjh jag har en känsla av att vi kommer ha en super sommar tillsammans! Delar många sommriga minnen med dig, så grattisgrattis,grattis!

Fly me to the moon

I detta fall stämmer inte rubriken riktigt då jag snarare far till solen! Nu, äntligen kastar jag mig på flyget mot Sri Lanka med ett litet stopp för Quvait City. Skall bli så underbart skönt att få komma iväg till värmen, glädjen och kokosdrinkarna! Kameran hänger självklart med och nästan för mycket kläder, har en stigande oro innom mig för viktgränsen på knappa femton kilo. Hoppas på ett mirakel helt enkelt. Flygresan går på 5 + 5 timmar, en myggfis i rymden? knappast. Speciellt inte när jag är flygrädd och klaustrofobisk, bereder mig psykiskt på tio plågsamma timmar i helvetet med krampande rumpa. Min krigsskadade rumpa som lider efter fredagens basket kommaer alltså vara helt stendöd. Så jag beklagar mig i dessa trevligheter samtidigt som jag säger hejdå kylan, kyss och kram och adjö!

I extas

11 timmar och 58 minuter till avgång! så taggad. så efterlängtat. så underbart, skall bara packa ihop mina sista saker, stänga av datorn och logga ut för två och en halv vecka. Catch you then!

maskulint idag!

अलविदा- [Albidah]

= Hejdå
mindre än 24 timmar kvar till avgång med flyget! kan bara meddela att värmen är otroligt efterlängtad. nu skall jag besöka drömmarnas ljuva land och slumra i indiska dimmor. Kommer inte ha tillgång till dator men jag har tidsinställt men massa, massa inlägg bara till er!

svackor och sådant

Just nu känns livet väldigt tungt. Har många viktiga beslut att fatta, beslut som påverkar mig och min framtid. Jag är väldigt osäker i mig själv när det gäller detta och min egen erfarenhet är att det inte alltid blir rätt utan oftast väldigt väldigt fel. Så. jag tvivlar och tvilar. Vrider och vänder på möjligheterna för att hitta det bästa alternativet. Jag känner mig så borta, så djupt försjuken. Som om jag gömt mig, bort från min personlighet och så också mina persomliga problem. men så kom du och rev och slet. Du drock i trådänden i allt det som nystat in mig och fick mig att snurra. Att tappa greppet. Bryta mina egna lagar och normer. Det omöjliga osannolika hände. Mitt fotfäste är borta och jag faller högt ovanför avgrunden, alldeles för snabbt och marken är alldeles för hård. Jag vacklar i mig själv. Är så osäker öve rdet mesta men nu hoppas vi på bättre tider. vill få bättre tider, skall få bättre tider.

Gästbloggning ala' Lillebroder

Ida tycker volvo är coola och att glass är gott och så tycker hon om barbie.Ida ÄLSKAR sin lillebror =).

Nedåt

Spenderade hela fyra timmar i backen idag. Var så skönt att bara få susa fram. Är nog en av de få tillfällena som jag känner mig helt fri, känslan av total viktlöshet i kropp och själ. Jag åkte både bräda och slalom idag vilket var en ypperlig combo. Dock var mina både slalom och snowboard pjäxorna tre storlekar för stora så det gick ju som det gick. Mina kära vänner fick helt enkelt se upp när den tickande bomben kom susandes ned för backen. Efter mina fagra framfarter på Germundö for jag direkt på middag för att därefter titta in hon sean en stund. Var länge sedan jag hade så kul som jag hade idag. Mycket kyla men mycket skratt, dålig humor och några sådär riktigt riktigt fula tabbar.
En gammal skidbild. i siluett.

Morgondagar

i morgon kommer uppdaten vara på noll eftersom jag beger mig mot moder sveas huvudstad. I min handväska ligger enbart önskemål om plagg och upplevelser. Jag reser med min mor och på "must do" listan står bla. fotografiska museet, Brunkebergsbageriet och Humana samt flera secondhandbutiker. Trevligt värre. Enda saken på önskelistan är riktigt runda solglasögon och hornbågade eftersom jag i all min fräckhet hittills har snott min systers. Det är i princip det vår relation bygger på. Vi älskar kläder, vi köper kläder, vi pratar kläder men främst av allt tar vi varandras kläder. Gräset är ju så mycket grönare på hennes sida. Nu väntar sängen. godnatt folket.
en somrig väl använd bild. för som jag saknar sommaren.

Day ten: One confession.

Min Bästavän är det underbaraste som någonsin hänt mig //apan i bussen ,viiil du leekah?
Kokko XDXD
jag vet att du vet det men jag älskar dig högt över skyarna sskyar över rymdarnas rymd över hela universum♥

Day nine: Two favorite songs.

Detta är något så gott som omöjligt för mig att välja ut. två väldigt bra låtar som spelas omochomochomochom igen på min spotify är dessa härliga super peppande och fina låtarna.

En mer rättvis lista ämnad att vara kort och koncis med slutade som raka motsatsen är dock den här listan, skapad enbart för njutning. de bästa♥
#TheBestofTheBest

I köldfruset vinterljus

Ironiskt högkvallitativt

Rundgång

Jag länkade just min blogg på twitter så vad är inte mer rättvist än att länka min twitter på bloggen, rättvisa var det vi talade om. Även om jag i vissa fall tror att total rättvisa kan leda till orättvisa, men det är en annan femma. Nu, min twitter... Korta, kufiska inlägg om min om möjligt ännu mer kufiska värld. men så är det ju så barnsligt kul!

Att leva i idealet

I have a dream, ja.. ack så klychig början men det är sant, jag har en dröm! jag drömmer om att vi skall leva i ett samhälle utan förtryck eller kränkningar, utan fördomar. Jag önskar att inget barn ska behöva må dåligt över att gå till skolan för att det blir retat och kränkt för hudfärg och att ingen punkare skall behöva få sitt huvud spolat i toaletten enbart på grund av dens annorlunda frisyr. Jag önskar att varken kvinnor eller män skall känna sig nedvärderade för att de har "fel" kön. Min önskan är att ingen skall bli diskriminerad efter utseende, hudfärg, sexuell läggning eller religion. Och ja, jag är medveten om att jag inte är guds bäste ängel när det gäller detta själv. Så det är väll där jag får börja helt enkelt. Där vi alla kan påverka. Om vi skall börja någonstans är det inte bäst att starta på ruta ett då?

Jag vet att det här varken är unikt eller nyskapade, jag förstår att ni har hört det förr och att det bara känns uttjatat. men det hade inte behöva bli det. Om man lyssnar direkt och kämpar själv så ger det resultat. Det mest grundläggande innom studietekninken är att repetation och engagemang är vägen till framgång. och så är det även här! det betyder något det vi säger, se bara Martin Luther Kings tal, I have a dream. det påverkade en hel värd att börja kämpa för rättvisa! och så gav det resultat, men ännu är vi inte där. ännu har vi en lång väg att gå. och om vi går den tillsammans kan det verkligen ge resultat.
fy vad klichéartat, nästan så att jag skrattar, men så sant är det.
unik och olika i ett enda fint collage

Vaniljbullar


mumms så gott det blev!

Day eight: Three turn ons.

...Unik och snygg♦ett yvigt bångstyrigt halvlångt hår♦en god doft, en underbar en...
och den ultimata personligheten ♥

peaceandlove tvånolletttvå

denna sommar beger jag mig mot en av sveriges hetaste festivaler och gissa om vi taggar! redan nu planerar vi outfits och införskaffar solglasögon. Jag skall försöka få tag i 126 film till min analoga kamera så om någon har en gammal rulle över så hojta till. nu skall jag stänga mina ögon, lyssna på Veronicas vackra toner och insupa bortglömda sommarkänslor. härla.

Day seven: Four turn offs.

flottigt hår♦dyghet och översittarstil elakhet♦fula kläder♦äcklig doft

blyghet  och dåligt initiativtagande

Efterskottet dundrar i öronen

nu, för att jag vill.

Ärade trogna Följeslagare...

...just nu, precis just nu är allting väldigt påfrestande. Det är mycker press med skolan sista halvåret och snart beger jag mig iväg på nya vägar och mot nya vyer. Tiden vill somvanligt och o vad detta låter klichéartat, inte räcka till. Mitt liv springer före mig och jag famlar lite tafat efter det i mörkret. så.
Hädan efter är min blogg enbart för tillfällen som jag verkligen vill blogga. för dagar jag är inspirerad och vill sprida glädje och åsikter. Jag vill inte bli en sur, irriterad, insnöad myggfis i bloggosfären. En gammal tråkig blogg som bara går dagarna i ända och klagar och klagar. Nej. Jag protesterar.
Det står emot alla mina lagar och viljor. så, på återseende kära blogg och följeslagare. kära läsare frivilliga som påtvingade. Jag lämnar bloggen för att sova, och troligtvis återvända när jag vill. när jag känner för det. för blogga gör jag faktiskt enbart för mig. egocentriskt eller ej. på återseende.


Jag säger inte upp mig, jag har bara en kreativ paus eller är lite speed mammaledig, kalla det vad ni vill!
som alltid, med kärlek♥

från en gammal ida... fast ung.... märkligt det där med förändring.

Day six: Five things you like to do.

Lyssna på och skapa, Musik♦Fotografera♦hänga på festivaler och dansa tills tiden tar slut♦vara med mina underbara vänner och vara kär.

Day five: Six men you think are really handsome.

Tom felton Jonathan Johansson Olle Hammar John Lennon(ung) Bill Skarsgård johnny Depp

Day four: Seven things that cross your mind a lot.

Pojkar, tihi♦kläder♦Musik♦hur fin min bästa vän är♦framtiden♦matematik, världens pluggis erkännande jag vet♦prov oro♦

Sann anda

Har hängt med sean hela kvällen och diskuterat P&L samt coola kläder. Käns så oändligt länge till 26 juni, förstår inte hur jag skall klara av att vänta! Är som ett litet barn i väntan på tomten! Grävde runt litet i boden och hittade mycket och mindre fint. Skall sys, sprättas och klippas så blir det nog ett bra resultat. Delvis ett par u n d e r b a r a  randiga byxor som skall sys om i förhoppning om att ha två glödheta klädveckor på Sri Lanka. Önska kostar ingenting, som jag så fint fick lära mig som liten. Jag lyckades även förstöra ett par gamla rariteter till glasögon, ända från åttiotalet, för att bli ett par Fett snygga glasögon. Hej sommarens collase brills! Käner på mig att mitt framtida klädår kan beskrivas med de här orden: Fransar, Hippie, SecondHand, Solglasödon, Ala Rebecca And Fiona, Buffalos, Hoodie, Upp rullat, Nedrullat, Personligt, Unikt.
Säger bara, P&L 2012 TAGGA, TAGGA, TAGGA!


Day three: Eight ways to win your heart.

Lyssna på Lp skivor♦Dofta underbart av herrparfym♦bär hornbågat♦låna ut tröjor till mig, speciellt grå hoodies♦Ödmjukhet♦Afrohår♦fint efternamn♦fin♦kindben och stora läppar♦acceptera mig för den coola grymma fräna tjejen jag vill vara.

är medveten om att det blev tio där, tihi.

Day two: Nine things about yourself.

Jag gillar att baka, nej älskar♦Jag har världens bästa vänner♦Älskar att överraska andra♦tycker att kakor är godare än choklad, speciellt ballerinakladdkakor♦Jag är född i norge med engelsk farmor, svensk pappa, finsk mamma och bor på åland snacka om combo♦Är uppväxt med resväskan i handen men är ändå sämst på att packa♦för att inte tala om att packa upp♦min familj har för tillfället fyra bostäder varav tre ligger precis vid havet♦är anti strumpis(dvs. hatar strumpor)♦

Ge mig denna talang

Kära Youtube guden, Jag ber dig skänk mig denna talang som endast uppstått med övning och youtubtoutorials.
Jag blir Galen om jag inte lär mig, pfft..pftt.. är hur det låter för mig, O gud. om jag ens fick ljudet i 4:21 att leka
med skulle jag var tillfredställd till hundra. Åh YouTube, Ge mig. Jag ber dig.

Day one: Ten things you want to do before you die

Backpacka över hela vår jord♦hoppa fallskärm högt högt högt uppifrån♦flyga lättflygplan med min far♦Bli av med den här äckliga tandställningen♦Göra En kokbok♦Skapa en kollektion♦ställa ut bilder som är tagna analogt med enbart ett knäpp♦Interraila i europa♦Bestiga Mt. Killimanijaro♦Volentärarbeta i Tanzania♦

True, so true.

Vad nu?!

Woohops, nu hände det fruktade! blev några gram tyngre och lite mer magnetisk idag. Snyggt kan jag ju kalla det för det här med ljuga det kan jag ju med. Trstätning är det definitivt inte tal om! Min mun värker och ömmar. oh yes, vilken härlig dag...
RSS 2.0